Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om Pressrummet. Läs igenom detta först, men du är alltid välkommen att kontakta oss i Marknadsdesken om du inte hittar det du söker.


För programfrågor, frågor om bilder och frågor om Pressrummet kontakta marknadsdesken@svt.se eller +46 8 784 86 01. För frågor om stillbilder ring +46 8 784 78 10


Generellt om Pressrummet
Jag hittar inte mitt lösenord. Vad gör jag?
Maila marknadsdesken@svt.se och be om hjälp.


Jag hittar inte det jag söker!
Om du exempelvis söker efter bilder på André Pops. Avgränsa din sökning genom att skriva "André Pops". Om du söker efter ett program, t ex På spåret, avgränsa din sökning genom att skriva ”På spåret”. Om programmet eller programledaren inte är aktuella för tillfället kommer du inte att få någon träff. Bilder, rörligt material och klipp läggs enbart upp i Pressrummet inför och under sändningsperioden.


Jag vill inte längre ha information från SVT. Vad gör jag?
Mejla marknadsdesken@svt.se och säg upp ditt konto så hjälper vi dig så snart vi kan. Du kan också avprenumerera de listor du inte längre vill få utskick från.


Jag får inte utskick trots att jag prenumererat på en lista?
Mejla marknadsdesken@svt.se och be oss kontrollera att du finns med i utskickslistan och att det är rätt mailadress som är inlagd.


Tablåfrågor
Hur långt i förväg släpper ni tablåerna?
Generellt fyra veckor i förväg, ibland tidigare inför speciella helger som jul eller under sommarmånaderna.


Hur hämtar jag tablåer från presstjänsten automatiskt?
Du kan inte hämta tablåer i Pressrummet, men om du mailar till tablainfo@svt.se så kommer de att hjälpa dig att få automatiska utskick av tablåer. I Pressrummet kan du se tablån fyra veckor framåt, men du kan inte ladda ner dem.


Copyright
Hur kan jag använda materialet som finns på presstjänsten?
Allt material i Pressrummet - bilder och rörligt material, texter och filer - tillhör SVT och får endast användas i samband med redaktionell publicitet kring företaget, dess kanaler och dess program. Läs mer om Copyright.
Det är inte tillåtet att framställa och använda frysbilder från materialet om detta inte är överenskommet med SVT. 


Bildrättigheter
Hur är det med bildrättigheter för till exempel en annonsbilaga?
Det är endast tillåtet att använda de bilder som finns i Pressrummet för redaktionellt bruk. Om du har ytterligare frågor, mejla marknadsdesken@svt.se.


Vad gäller för mig som distributör?
För dig som är distributör gäller samma som för övriga användare av Pressrummet, samt ytterligare ett par regler att tänka på. Du läser alla våra regler om rättigheter här.


Rörligt material
Är det okej att ta ut ett klipp från ert rörliga material och använda på vår sida?
Om ett program finns i Pressrummet för nedladdning får du ta max 60 sekunder rörligt material för att lägga på egen sida i max sju dagar. I de fall det enbart finns en tittkopia av programmet har SVT inga rättigheter att ge möjlighet till klipp, vilket gäller t ex inköpta program. Kontakta respektive presskontakt eller Marknadsdesken för att kontrollera om du har några frågor.
Observera: Att embedda från SVT Play är alltid OK, dock gäller max 60 sekunder samt att lägga på egen sida i max 7 dagar även för embeddat material. 


När publicerar ni rörligt material på de respektive programmen?
Allt som oftast 5-10 dagar innan programmet sänds. I vissa fall blir program/avsnitt inte färdiga förrän direkt inför sändning och då finns det inte heller möjlighet att förhandstitta.
Om du har några speciella önskemål kontakta Marknadsdesken på marknadsdesken@svt.se eller
+46 8 784 86 01.


Snabblänkar