Välkommen till SVT:s pressrum

https://pressrummet.svt.se/registreringKontakta oss

SVT:s marknadsdesk når du dagligen 09.00 – 17.00 på 08-784 86 01. Du kan även mejla oss på marknadsdesken@svt.se.


Gäller det pressbilder är mailadressen marknadsdesken@svt.se och telefonnumret
08-784 78 10.


Vi svarar på mejl under kontorstid i Marknadsdesken.
Kvällar och helger når du oss på Pressjouren via växeln 08-784 00 00.

Pressrummet

I Pressrummet finns information om våra program. Du kan se stillbilder, förhandstitta på program, ladda ned avsnitt/program för publicering (läs mer nedan) och läsa mer om de flesta av våra kommande program fyra veckor före sändning. Här presenteras också alla sändningstider och mycket andra fakta om programmet för alla tv-tittare.

Registrering
Om du arbetar med media och har ett återkommande behov av att ladda ner högupplösta bilder och se/ladda ned video kan du ansöka om en sådan behörighet här: https://pressrummet.svt.se/registrering

Observera att endast registrerade och godkända användare har tillgång till denna utökade tjänst. Övriga som är intresserade av företaget SVT hänvisas till svt.se.

Personuppgiftsbehandling

Sveriges Television AB, org.nr 556033-4284 (”SVT”) behandlar uppgifter om ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, ditt lösenord, din arbetsgivare samt dina intresseområden för att kunna skicka pressmeddelanden till dig, ge dig tillgång till databasen och nå dig i fall det uppstår några begränsningar avseende användning av innehållet i databasen. Vi har rätt att behandla dina uppgifter för att kunna uppfylla våra skyldigheter att tillhandahålla dig de tjänster som Pressrummet medför, d.v.s. avtalsgrund.   

Dina personuppgifter lämnas inte ut till någon annan och alla uppgifter stannar inom EU/EES.  

Dina uppgifter raderas inom 30 dagar från och med att du avregistrerat dig från tjänsten. 

Du har alltid rätt att få del av vilka uppgifter om dig vi behandlar samt begära rättelse om dina uppgifter inte är korrekta. Utöver det har du rätt att begära att SVT begränsar behandlingen under tiden vi undersöker om dina uppgifter är korrekta. Du har även rätt att få dina uppgifter i strukturerat, maskinläsbart format (s.k. dataportabilitet) samt du kan alltid vända dig med eventuella klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten. 

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på dataskyddsforordningen@svt.se. 

Upphovsrätt

Allt material i pressrummet – stillbilder, rörliga filmbilder, texter och filer - tillhör SVT. Materialet i pressrummet får endast användas för publicering i programpresenterande och/eller redaktionella sammanhang, dock enbart avseende SVT, SVT:s program och tjänster. För rörligt material som är nedladdningsbart gäller att klipp om maximalt 60 sekunder får publiceras och som längst under sju dagar, varefter det ska avpubliceras. Det är inte tillåtet att framställa och använda så kallade frysbilder ur materialet om detta inte är överenskommet med SVT.

Vid publicering av stillbilder från SVT Pressrummet ska fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel alltid anges. För de fall programmets producent är en annan än SVT ska även producenten anges.

Material som hämtas från SVT Pressrummet, eller nyttjanderättigheter till materialet, får inte vidareupplåtas. Detta innebär bland annat att materialet inte får publiceras på sociala medier.

För fullständiga användarvillkor, se under fliken ”Registrera”.

För att tjänsten ska kunna utnyttjas maximalt rekommenderas webbläsarna Mozilla Firefox, Chrome eller Safari. Observera att sajten inte är optimerad för IE 7.

Vänliga hälsningar
SVT Kommunikation
10510 Stockholm
E-post: marknadsdesken@svt.se
Telefon: 08-784 86 01
Dokument:

Manual

Snabblänkar:

svt.se/omsvt

svt.se/aboutsvt/

* svt.se/tittarservice/