Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg är årets programledare i Musikhjälpen

Foto: Mattias Ahlm /Sveriges Radio

Trion som leder Musikhjälpen 2019 är artisten Miriam Bryant, P3-profilen Farah Abadi och komikern Daniel Hallberg. Tillsammans går de den 9 december in i glasburen i Västerås för att uppmärksamma, engagera och samla in pengar till årets tema ”Sex är inte ett vapen”.

Årets tema sätter fokus på sexuellt våld som förekommer i krig och konflikter världen över. P3-profilen Farah Abadi hoppas på en magisk vecka, fylld med allvar, humor och musik när hon nu programleder Musikhjälpen för tredje gången.

– Det är såklart superroligt men också nervöst. Dels för att jag inte känner Miriam och Daniel sedan innan, dels för att jag vill att alla där hemma ska förstå hur viktigt årets tema är och välja att engagera sig, säger Farah Abadi.

För de två andra programledarna är det debut. Hur känns det?

– Jag känner mig på ett bra sätt ganska tom inför Musikhjälpen, som att jag har gjort plats för något väldigt stort. Känner mig förväntansfull och det känns viktigt, säger Miriam Bryant.

– Jag är framförallt hedrad. Det är en ära! Och jag hoppas vi kan sprida massa kunskap och förståelse kring årets akuta tema. Och dra in stålar såklart. Astronomiskt mycket stålar, säger Daniel Hallberg.

Musikhjälpen sänds 9-15 december från Stora torget i Västerås.

Farah Abadi 

Farah Abadi inledde sin programledarkarriär i den lokala Malmökanalen P3 Din Gata 2012. Hon har bland annat varit programledare i SVT:s Sommarlov, Relationsradion i P3 och Morgonpasset i P3. Farah var publikens ambassadör under Musikhjälpen 2015 och 2016 och en av programledarna 2017 och 2018. Sedan januari i år leder hon programmet ”Farah i P3”.

Miriam Bryant

Miriam Bryant är en av Sveriges populäraste artister. Hon debuterade 2012 med singeln Finders, Keepers. Året efter släpptes Push, play som blev en hit. Det stora genombrottet kom 2015 när hon medverkade i TV4:s Så mycket bättre. Miriam är den enda artist som innehaft plats ett, två och tre på Svensktoppen samtidigt. Hon har bland annat utsetts till Årets Göteborgare, vunnit priser på P3 Guld- och  Rockbjörnen-galorna samt varit värd för Sommar i P1.

Daniel Hallberg

Daniel Hallberg började sin komikerbana 2015 genom lägga upp sketcher på Instagram och fick snabbt ett stort antal följare. 2017 blev hans gästuppträdande i TV4:s Idol omtalat och samma år spelade han PR-strateg i filmen The Square. 2018 var Daniel sidekick och husband  i ”Scenkväll med Luuk” på Scalateatern i Stockholm. 2019 programledde han Grammisgalan. I höst har Daniel Hallberg och Kristian Luuk gjort talkshowen Luuk & Hallberg i SVT.

Om Musikhjälpen 

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare bor i en glasbur och sänder radio och tv dygnet runt i sammanlagt 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3, SVT Play och i Musikhjälpens app. Stora delar sänds också i SVT2.